skip to Main Content

Workshops

Krachtige interventies met direct resultaat.

‘Inleiding in bevlogen werken’
De workshop ‘Inleiding in bevlogen werken’ is een interactieve sessie waarin op een actieve manier theorie en praktijk van bevlogen werken wordt gekoppeld aan de praktijksituatie van de deelnemers.

Duur : 4 uur
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12
Doelgroep: managers/teamleiders/hoofden
Opbrengst: Inzicht in factoren die een rol spelen bij bevlogenheid en concrete actiepunten

‘Ontwikkelen van Psychologisch Kapitaal’
De workshop ‘Ontwikkelen van Psychologisch Kapitaal’ is een programma waarin in 4 afzonderlijke sessies van 3 uur, deelnemers na een korte theoretische inleiding oefenen met het ontwikkelen van de 4 onderdelen van Psychologisch Kapitaal.

Duur: 4 x 3 uur met een interval van 2 weken
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12
Doelgroep: iedere medewerker die wil werken aan het versterken van haar/zijn psychologisch kapitaal
Opbrengst: Inzicht in de factoren die een rol spelen bij de kwaliteit van het eigen psychologisch kapitaal en concrete handvatten om daarmee aan de slag te gaan. Deelnemers zijn in staat hun eigen psychologisch kapitaal zelf te be√Įnvloeden.

‘Job Craften’
De workshop ‘Job Craften’ is een programma waarin in 3 a 4 afzonderlijke sessies van 3 uur medewerkers en hun leidinggevende een analyse maken van hun bestaande functie in relatie tot hun kwaliteiten, wensen en ambities en op basis daarvan een persoonlijk baan-fit plan schrijven. Deze workshop wordt georganiseerd voor bestaande teams en hun leidinggevende en heeft naast de individuele invalshoek ook een teamdimensie (team job crafting) .

Duur: 3/4 x 3 uur met een interval van 2 weken
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 20
Doelgroep: ieder team inclusief de direct leidinggevende dat de wens heeft op een prettiger en effectiever manier te gaan (samen-) werken waarbij tegemoet komen aan de wensen van de klant en de ambities en talenten van de medewerkers centraal staan.
Opbrengst: Inzicht in de functieaspecten die het beste aansluiten bij de individuele kwaliteiten en ambities van de afzonderlijke teamleden in relatie tot de gewenste teamprestatie. Een betere verdeling van taken en het vermogen om als individu en teamlid voortdurend mee te bewegen met veranderende klant- en organisatiewensen.

‘Leidinggeven aan bevlogen medewerkers’
Een cruciale factor bij het versterken van bevlogenheid van individuele medewerkers en teams is de ondersteuning van de leidinggevende en haar/zijn stijl van leidinggeven. De leergang ‘Leidinggeven aan bevlogen medewerkers’ vormt een krachtige ondersteuning waarbij het mes aan 2 kanten snijdt. Door te werken aan de eigen bevlogenheid is de leidinggevende in staat zijn team en individuele medewerkers te ondersteunen in het versterken van hun bevlogenheid. Deze leergang bestaat uit verschillende modules waarin elke keer een specifiek thema aan bod komt. In overleg met de opdrachtgever kunnen de thema’s in onderwerp en samenstelling op maat worden gemaakt en in samenhang worden gebracht met bestaande, al lopende trajecten. De opbouw van de thema’s is volgens het T (theorie), P (praktijk) en O (opdracht) principe. Hiermee wordt de verbinding met de dagelijkse praktijk nadrukkelijk gelegd.

Duur: Afhankelijk van keuze programma minimaal 4 en maximaal 10 dagen
Aantal deelnemers: minimaal 5, maximaal 12
Doelgroep: Leidinggevenden die de behoefte hebben hun team en teamleden met meer betrokkenheid te laten werken en daarbij een stijl van leidinggeven willen ontwikkelen waarmee ze effectieve ondersteuning kunnen bieden.
Opbrengst: Inzicht in de factoren die een rol spelen bij het versterken van bevlogenheid van teams en teamleden en de invloed die je leidinggevende daarbij kunt hebben. Concrete handvatten om met je team en individuele medewerkers aan de slag te gaan waarbij je werkt vanuit je eigen kwaliteiten.

Voor alle workshops geldt dat in overleg maatwerk geleverd kan worden.

Contact

Wilt u meer informatie of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan hier uw gegevens in voor een vrijblijvend (kennismakings)gesprek. Wij helpen u graag.

Contactgegevens

Paul Uittenbogaard
paul.uittenbogaard(@)symbiosismc.nl

Back To Top